Velkommen til kurs i mestring av angst

Introduksjon

Velkommen til Kurs i mestring av angst. Hensikten med dette kurset er å gi deg noen verktøy som du kan prøve ut. Jo mer du arbeider med dette, desto større er sjansene for at du vil få nytte av disse teknikkene.

Denne delen av kurset, innledning, handler om gir en introduksjon til hele kurset, de grunnleggende metodene vi skal følge samt informasjon om hva angst. I tillegg får du allerede nå en nyttige metoden for å arbeide med angst på, nemlig skjemaet for forventningsangst. Innledningsdelen er helt gratis.

I del 1 vil du lære noen effektive metoder for å arbeide med negative, angstskapende tanker. Materialet består av tekst, instruksjonsvideoer, spørsmål du kan øve deg på samt to nyttige skjemaer du kan bruke for å bearbeide dine tanker med. Metodene er i stor grad de samme som man bruker i psykoterapi mot angst, men da får man i tillegg langt mer støtte, hjelp og veiledning av en terapeut. Metodene er basert på kognitiv atferdsterapi.

Kurset skal bestå av til sammen minst 8 deler. Du velger selv om du vil kjøpe de resterende delene etter at du har gått gjennom introduksjonen. For best mulig effekt anbefales det at du følger hele kurset fortløpende etter hvert som det publiseres. De skal handle om "handlinger som gjør angsten verre", "mindfulness /ro", "å ikke kjempe i mot angsten", "Tankens kraft II (defusjonstrategier)", "hva er viktig for deg (verdier), "nyttige handlinger / " og "å integrere alt sammen". Kurset finnes allerede i dag og har i de siste årene blitt brukt av over 100 personer som har gitt gode tilbakemeldinger. Det gjenstående arbeidet handler om å forbedre kurset ytterligere og å overføre de ulike delene til denne plattformen.

Kurset passer dessverre ikke for alle.

Dette kurset er nok ikke noe for deg om du:

 • Er overbevist om at det eneste som hjelper mot angst er medisiner, slik at du egentlig ikke er villig til å prøve noe annet.
 • Ønsker å få det bedre, men har svært lite energi, konsentrasjons eller motivasjon for å hjelpe deg selv.
 • Føler at du har det så vondt på grunn av angsten at alt handler om å unnvike den, slik at du overhodet ikke har noe overskudd til å arbeide aktivt med den, i hvert fall ikke uten tett personlig oppfølging.
 • Om du har den holdningen til hjelp at det må virke umiddelbart, slik at du ikke klare å være tålmodig nok for å kunne arbeide langsiktig.

Dersom gjennomgangen ovenfor tyder at dette kurset ikke er noe for deg, vil jeg understreke at det ikke er din skyld. Det betyr bare at du sannsynligvis vil trenge mer personlig oppfølging for å få den hjelpen du fortjener.

Dette kurset er noe for deg:

 • Om du sliter med stress, bekymringer eller angst og ønsker strategier for å hjelpe deg selv til å få det bedre.
 • Om du kan bruke minst 2 timer i uken til å arbeide med oppgavene.
 • Om du har stress-symptomer, overdrevne bekymringer, mild, moderat eller sterk angst, men allikevel har en viss energi, konsentrasjonsevne, motivasjon til å drive med selvhjelp.
 • Om du har, eller er villig til å utvikle, en indre styrke som gjør at du kan presse deg litt i retning av å gjøre det motsatte av det angsten vil du skal gjøre, selv om dette kan være smertefullt.
 • Om du er noe tålmodig og iherdig, slik at du kan trene selv om det kanskje tar litt tid før du merker resultater.
 • Om du kan anerkjenne og sette pris på at selv små forandringer fra uke til uke på sikt kan gi stor fremgang
 • Om du ønsker å bli mer kjent med meg og hva jeg eventuell kunne hjelpe deg i en behandling.

Se på pensum nedenfor. Noen av seksjonene åpne slik at det er mulig å ta en titt på før du bestemmer deg!


Jeg ønsker deg velkommen til både mitt selvhjelpskurs og min privatpraksis !


Med vennlig hilsen


Amund Bjerke

Psykolog

Spesialist i klinisk psykologi

Ofte stilte spørsmål


Når starter kurset og når er det ferdig?
Kurset starter nå og er aldri ferdig. Du går frem i ditt eget tempo og bestemmer selv når det starter og når det er ferdig.
Hva hvis jeg er misfornøyd med kurset ?
Vi ønsker ikke at du skal være misfornøyd! Hvis du er misfornøyd med kjøpet, ta kontakt innen 30 dager og du vil få pengene tilbake .

Din instruktør


Amund Bjerke
Amund Bjerke

Jeg driver privat psykologpraksis i Hønefoss og tar i mot klienter her på kontoret eller har samtaler på telefon eller videotelefoni. Jeg er utdannet ved Lunds Univseristet i Sverige og er spesialist i klinisk psykologi. I praksisen arbeider jeg mye med kortidsbehandling av angst. Vi bruker da metoder som kogntiv atferdsterapi, aksep- og forpliktelsesterapi og EMDR.

For mer informasjon om min privatpraksis: www.psykologbjerke.no

For online timebestilling: https://timebestilling.aspit.no/#/p1249/mainKom i gang nå!